آموزشی

قرص بیوتین چیست و چه فواید و عوارضی دارد؟

قرص بیوتین چیست

ویتامین B7 که به بیوتین معروف است، محلول در آب بوده که برای موارد متفاوتی از جمله تقویت و رشد موها و سلامت پوست بسیار مفید و تاثیرگذار است. این ماده در برخی از غذاها وجود دارد. توجه داشته باشید که بهترین قرص بیوتین با آنزیم ها همراه می شود و نقش بسیار مهم و حیاتی را در تجزیه کردن چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات های موجود در غذا دارد.

قرص بیوتین (biotin) برای چیست؟

به صورت کلی از داروی بیوتین به عنوان یک مکمل برای پیشگیری و درمان کمبود بیوتین بدن ناشی از سوء تغذیه، کاهش وزن سریع، بارداری و بیماری هایی که سبب می شود تا شما طولانی مدت با استفاده از لوله تغذیه کنید مصرف می شود. داروی بیوتین یا همان ویتامین ب۷ نوعی ویتامین است که در غذاهایی مانند موز، شیر و تخم مرغ یافت می شود؛ علاوه بر این، مکمل هایی از جمله قرص بیوتین یوروویتال نیز حاوی این ماده هستند. کمبود بیوتین در بدن می تواند سبب ریزش و نازک شدن تارهای مو شود. همچنین برخی از مشکلات پوستی از جمله انواع جوش های پوستی را به وجود بیاورد.

فواید قرص بیوتین چیست؟

مو درخشان و سالم

قرص بیوتین در زیبایی پوست و سلامت و پرپشت بودن مو بسیار موثر است، در ادامه خواص و اهمیت قرص بیوتین را بررسی می کنیم:

  • جلوگیری از ریزش مو و تقویت مو
  • استحکام ناخن ها
  • حفظ سلامت پوست

1- جلوگیری از ریزش مو و تقویت آن

از اصلی ترین و مهم ترین فواید بیوتین یا همان ویتامین B7 می توان به تقویت و جلوگیری از ریزش مو و بهبود سلامت موها اشاره کرد. این ویتامین می تواند به تولید پروتئین اصلی سازنده مو و کراتین کمک کند و سبب استحکام ساختار موها و همچنین تقویت ریشه مو بشود. استفاده از بیوتین به خصوص در افرادی که دچار کمبود این ماده هستند می تواند منجر به کاهش ریزش و رشد مو شود.

2- سلامت و استحکام ناخن ها

استحکام ناخن

یکی دیگر از فواید بیوتین برای بدن افزایش استحکام ناخن ها است. کراتین به عنوان یکی از اصلی ترین مواد در ساختار پوست، مو و ناخن است. همانطور که می دانید بیوتین می تواند به تحریک ساخت کراتین در بدن کمک زیادی بکند؛ به همین دلیل است که بیوتین می تواند نقش بسیار مهمی را در تقویت ناخن ها داشته باشد. بنابراین ناخن های شکننده و ضعیف را می توان با مصرف درست بیوتین و تامین آن در بدن بهبود بخشید.

3- حفظ شادابی و جوانی پوست

بیوتین می تواند به حفظ غشاهای مخاطی پوست کمک کند. لازم به توضیح است که یکی از علائم بسیار مهم کمبود ویتامین ب ۷ به وجود آمدن جوش های ریز و پوسته پوسته شدن پوست است. بنابراین اگر شما هر کدام از این مشکلات را در پوست خود مشاهده کردید بهتر است که مصرف بیوتین را زیر نظر پزشک آغاز کنید. همچنین توجه داشته باشید که بیوتین نقش بسیار مهمی را در فرایند متابولیسم چربی دارد که برای حفظ سلامت پوست به شدت ضروری است. لازم به ذکر است مصرف مرتب سفیده تخم مرغ خام می تواند به شدت در بروز کمبود بیوتین تاثیرگذار باشد به همین دلیل به هیچ عنوان تخم مرغ خام مصرف نکنید.

عوارض قرص بیوتین چیست؟

در صورتی که قرص بیوتین را در مقادیر مناسب که توسط پزشک تجویز شده است استفاده کنید هیچگونه عوارضی به همراه نخواهد داشت. اما مصرف بیش از حد مکمل و یا قرص بیوتین می تواند سبب به وجود آمدن راش پوستی بشود، سیستم گوارشی شما را به هم بریزد، در تنظیم انسولین اختلالاتی را به وجود بیاورد و سبب ایجاد مشکلات کلیوی بشود. به همین دلیل بسیار مهم است تا شما به دوز مصرفی خود دقت بسیار بالایی داشته باشید. برخی از شایع ترین عوارض داروی بیوتین در صورتی که شما آن را بیش از حد مصرف کنید عبارتند از:

  • یبوست
  • اسهال
  • سرگیجه شدید
  • سخت نفس کشیدن
  • ایجاد اختلال در خواب
  • به وجود آمدن واکنش های آلژیک در برخی از موارد نادر و خاص مانند خارش، ورم صورت و دانه های پوستی
  • به وجود آمدن مشکلات گوارشی و ناراحتی معده
  • مدفوع تیره رنگ به دلیل وجود آهن در دارو
  • دفع مکرر ادرار
  • تداخلات دارویی
  • تشنگی بسیار زیاد

تداخل دارویی قرص بیوتین

عوارض قرص بیوتین

نکته بسیار مهمی که در مصرف قرص بیوتین باید به آن توجه داشته باشید این است که مصرف همزمان برخی از داروها می تواند در جذب این ماده در بدن اختلال ایجاد کند و یا ماده بیوتین سبب شود تا جذب دیگر داروها کمتر شود. هنگامی که برخی از داروهای خاص را استفاده می کنید باید مصرف بیوتین را به تعویق بیندازید و یا حتماً قبل از شروع مصرف بیوتین با یک پزشک مشورت کنید. برخی از این داروها شامل موارد زیر می شود :

  • انواع آنتی بیوتیک ها
  • انواع داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین، فنوباربیتال، فنی توئین، پریمیدون
  • مصرف داروهای ضد صرع مانند فنی توئین
  • مصرف داروهای ضد کورتیکو استروئیدها مانند پردنیزولون

بهترین زمان مصرف قرص بیوتین

به طور کلی برای اینکه قرص بیوتین بتواند اثرگذاری بیشتری را داشته باشد، بهترین زمان برای مصرف آن 2 ساعت بعد از خوردن صبحانه است. البته بیوتین به عنوان یکی از ویتامین های گروه ب شناخته می شود که محلول در آب است و مصرف آن با معده خالی هیچگونه مشکلی را به وجود نمی آورد. در صورتی که مصرف این قرص با معده خالی سبب به وجود آمدن مشکلات گوارشی و اختلالاتی در معده شود، شما می توانید این مکمل را همراه با غذایتان میل کنید.

نحوه مصرف قرص بیوتین

بهترین زمان مصرف قرص بیوتین پس از صرف صبحانه است، با این حال باز هم توجه داشته باشید که راهنمایی های لازم بر روی بسته بندی مکمل نوشته شده است که شما می توانید آن را مطالعه کرده و طبق آن عمل کنید. همچنین اگر این قرص را پزشک به شما تجویز کرد نحوه مصرف آن را طبق دستورالعمل پزشک انجام دهید.

روزانه به چه مقدار بیوتین نیاز داریم

منابع حاوی بیوتین

بزرگسالان و نوجوانان می توانند روزانه ۳۰ الی ۱۰۰ میکروگرم قرص بیوتین را مصرف کنند. همچنین کودکان ۴ تا ۶ سال روزانه ۲۵ میکروگرم و نوزادان تا کودکان ۳ سال هم ۱۰ الی ۲۰ میکروگرم در روز می توانند از قرص بیوتین استفاده کنند.

نتیجه گیری

 قرص بیوتین برای پیشگیری و درمان ریزش مو، تقویت پوست و ناخن ها استفاده می شود. اگر موهای شما درحال ریزش است و جوش های زیر پوستی دارید و پوست صورتتان خشک می شود، می توان گفت به دلیل کمبود ویتامین B7 است. قرص بیوتین کمبود این ویتامین را در بدن جبران می کند. بهترین زمان مصرف قرص بیوتین پس از صبحانه است تا بهترین اثر گذاری را داشته باشد. داروخانه آنلاین دکتر شیما انواع مکمل های غذایی حاوی بیوتین را ارائه می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *